Κρατήστε με ενήμερο για τα Green Brand Awards 2025

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Green Awards 2023

Ο θεσμός που προάγει την καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, στο Athens Marriott Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Green Brand Awards 2023 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS events. Για 3η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκαν και επιβραβεύτηκαν η αριστεία και η καινοτομία σε προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών που συνδυάζουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις βιωσιμότητας και αειφορίας με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική προστασία, προσφέροντας βιώσιμες τεχνολογίες και πρακτικές, αλλά και προϊόντα που θεωρούνται Green, Eco-friendly, Recyclable, Reusable, Zero Waste και Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Συνολικά, διακρίθηκαν 64 εταιρείες, φορείς και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Green Brand Awards 2023

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι: AEGEAN και HELLENiQ ENERGY, AKTENA, Anatolia College (Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια), ATENEO GROUP, Beko Greece, BlueCycle, Butterfly Communication – Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, CAUDALIE, Dell Technologies, DOTSOFT S.A., EAST WEST GREECE IKE, Euthalia Natural Cosmetics, FAMAR, FUV Constructions, FUV Products, Greentech, GRUPPO CUCINE, INFO QUEST TECHNOLOGIES, Interamerican – Anytime, Intracom Telecom, LG Business Solutions, Lioncode Your IT People – Climate Change Hub, LOULIS FOOD INGREDIENTS, Mazi Travel, NetPlanet – Armet Mobility, MegaCool, PEPSICO HELLAS, Praktiker Hellas, Radical Communications / B.Σ Καρούλιας, Re4Earth, Scoot and Ride, Skg Eco Shop, SOLID HAVAS  –  ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, TAKEDA ΕΛΛΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. (Takeda ΕΛΛΑΣ Α.Ε.), ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. / ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε., UNI-PHARMA SA & InterMed SA., URBAN CAMEL ECOWAVE DYNAMIS, Wattcrop, YES! Hotels, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) Χανίων, Έλενα Αναστασίου, ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ΘΕΟΝΗ Α.Ε, Θερμοκήπια Θράκης – Thrace Greenhouses, Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ-ΕΚΕΤΑ), Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, Λακιώτης Α.Ε., ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε. Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος, Νέα Οδός – Κεντρική Οδός, ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., Όμιλος DRUCKFARBEN – KRAFT PAINTS, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), ΠΕΔΜΕΔΕ ECO ΕΠΕ, Π. ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΚΑΤ Ε.Ε., Υφυπουργείο Αθλητισμού/ Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ΟΦΕΤ – Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη και Φάρμα Κουκάκη Α.Ε..

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Greentech, Loulis Food Ingredients και ΤΕΧΑΝ –  ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η East West Greece αναδείχθηκε Green Supplier of the Year, η Κωτσόβολος, Dixons South-East Europe αναδείχθηκε Green Brand of the Year και η Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε. αναδείχθηκε Green Company of the Year.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι επειδή βλέπουμε έμπρακτα ότι ο θεσμός διαχέεται και αγκαλιάζεται από το σύνολο της αγοράς. Φέτος λοιπόν είχαμε αύξηση 180% στις συμμετοχές των εταιρειών  και αύξηση 185% στις υποψηφιότητες. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το βραβείο αυτό το είχε ανάγκη η αγορά. Η πράσινη μετάβαση είναι το μέλλον για μια βιώσιμη οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία προτείνει ένα σύνολο ενεργειών Πράσινης Μετάβασης με στόχο την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050. Αυτή η ανάγκη η οποία θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αγορά άγγιξε και τη χώρα μας η οποία κινείται σε αυτή τη τροχιά ενθαρρύνοντας για την υιοθέτηση και εφαρμογή καλών πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης στο πεδίο της πράσινης οικονομίας. Με μεγάλη ευαισθησία στους όρους αξιολόγησης των πράσινων προϊόντων σχεδιάσαμε τα βραβεία με βάση την καινοτομία στα συστατικά στο τελικό προϊόν, την καινοτομία στις υπηρεσίες, τη βιωσιμότητα, με στόχο πάντα να αναδειχθούν οι βέλτιστοι».

Στην συνέχεια, η Κωνσταντίνα Σκαναβή, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Βιώσιμη κοινωνία είναι αυτή που πλαισιώνεται από πρωτοπόρες πράσινες βέλτιστες πρακτικές και τεχνολογίες, εμπνευσμένους επιχειρηματίες, καινοτόμες startup επιχειρήσεις και πολίτες με όραμα την ποιότητα του περιβάλλοντος ως κοινό αγαθό για όλους. Τα Green Brand Awards γιορτάζουν, παρουσιάζοντας τις πιο καινοτόμες πράσινες σκέψεις, συντονιστές, μέντορες, στοχαστές που στηρίζουν επιτεύγματα στην κυκλική οικονομία και το eco living στη χώρα μας. Καλλιεργούμε μια φιλοσοφία αριστείας, η οποία, εάν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει στη συνεχή αναβάθμιση του σύγχρονου τρόπου ζωής επενδύοντας ισχυρά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συμπεριφορά. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, όταν, σύντομα, θα γυρίζουμε οριστικά την σελίδα της πανδημίας, αφήνοντας πολλαπλώς πληγωμένο το περιβάλλον, από την πρόσφατη επιστροφή στα πλαστικά μιας χρήσης, τις μάσκες, τα γάντια, τις χημικές απολυμάνσεις, τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ έρχονται να τιμήσουν τα πιο καινοτόμα πράσινα έργα και μυαλά, που τόσο ο πλανήτης μας  έχει ανάγκη, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να ζούμε όλες και όλοι μια καθημερινότητα που να σέβεται την ζωή. Έχει πλέον γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό από όλους μας ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία στην διαβίωσή μας. Η συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των τρεχουσών  κρίσεων, πρέπει να ξεκινήσει να οικοδομείται από τώρα πάνω σε αξίες και κατευθύνσεις που να βασίζονται στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, τη δημοκρατία. Εύχομαι σε όλους να παραμένετε υγιείς και με πολλές επιτυχίες τόσο επαγγελματικές όσο και προσωπικές».

Χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απεύθυνε η Άννα Ροκοφύλλου, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων, Δικηγόρος, Υποψήφια Βουλευτής Α΄ Αθήνας, η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε: «O θεσμός των Green Brand Awards είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, που στόχο έχει να επιβραβεύσει επιχειρήσεις και οργανισμούς που προωθούν το μοντέλο της «πράσινης ανάπτυξης», αναδεικνύοντας έναν νέο τύπο οικονομίας, που συνδυάζει τις κατάλληλες προϋποθέσεις βιωσιμότητας και αειφορίας, με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική προστασία. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης αλλά και του κόσμου των επιχειρήσεων, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, γίνεται όλο και σημαντικότερος κι επιβάλλει την ανάληψη, κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών. Πάνω από όλα όμως απαιτεί υπευθυνότητα και ειλικρίνεια. Γνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, προβαίνουν σε όλο και περισσότερες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προκειμένου να προσελκύσουν νέους καταναλωτές αλλά και επενδυτές, κάνοντας λόγο για μηδενικές εκπομπές άνθρακα και προϊόντα με ουδέτερο αποτύπωμα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορούν στο μέλλον οι εταιρείες που προβαίνουν σε “πράσινους ισχυρισμούς”, να τους αποδεικνύουν, προκειμένου να προστατεύσουμε όχι μόνον το περιβάλλον, αλλά και την προσπάθεια όσων επενδύουν πραγματικά σε μια αλλαγή του παραγωγικού τους μοντέλου, με επιπλέον κόστος , προς όφελος της βιωσιμότητας του πλανήτη μας».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημήτρη Πειρουνάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος, ο οποίος και επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι σαφές πλέον πως η χώρα μας πρέπει να μεταβεί σε ένα ισορροπημένο πράσινο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα βασίζεται στις αρχές της πρόληψης και της κυκλικής οικονομίας, ενώ θα συμπληρώνεται από καινοτόμες τεχνολογίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το νέο αυτό μοντέλο προσφέρει μεγαλύτερη δημιουργία αξίας για τις βιομηχανίες, περισσότερες θέσεις εργασίας, αλλά και ευκαιρίες κοινωνικής ευημερίας. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το οικονομικό σύστημα συνδέεται άμεσα με το περιβαλλοντικό και κοινωνικό μας περιβάλλον. Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η μεταμόρφωση έχει ξεκινήσει ήδη και απόδειξη αποτελεί η σημερινή βραδιά όπου πολύ όμορφες προσπάθειες θα βραβευθούν».

Τέλος, το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Green Brand Awards 2023, όπου o Γιώργος Σαρελάκος, Επικεφαλής Aegean Rebreath, παρέλαβε τιμητικό βραβείο εκ μέρους της Aegean Rebreath / Λ.Τ. Σκύρου για τις Δράσεις Προστασίας του Θαλάσσιου Οικοσυστήματος και την Αειφορία, η Αρετή Λάγιου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Πρόληψης Νοσημάτων και Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, παρέλαβε τιμητικό εκ μέρους του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, ΠΑΔΑ για τις Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στη Δημόσια Υγεία και η Άρτεμις Ζενέτου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Fulbright Greece, παρέλαβε τιμητικό βραβείο εκ μέρους της Fulbright Greece για την Ενίσχυση Νεαρών Επιστημόνων σε Περιβαλλοντικές Σπουδές.

Τα Green Brand Awards 2023 διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας.

Υποστηρικτή της τελετής απονομής των Green Brand Awards 2023 ήταν η Dell Technologies.

Χορηγός επικοινωνίας των Green Brand Awards 2023 ήταν το περιοδικό Πράσινο Σπίτι & Κτίριο, το portal energypress.gr, το site b2green.gr και το site ecoweek.org.

Official Publications: DailyFax και Marketing Week.

Green Awards 2022

Ένας θεσμός που καλλιεργώντας την φιλοσοφία της αριστείας, μπορεί να οδηγήσει στην αναβάθμιση του σύγχρονου τρόπου ζωής

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στο Radisson Blu Park Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Green Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες ανάπτυξης οι οποίες προάγουν την GREEN οικονομία και το Eco Living.

Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων που αφορούσαν εταιρείες με διαδικασίες ανάπτυξης και υπηρεσίες με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη, βιώσιμες τεχνολογίες και πρακτικές, αλλά και προϊόντα που θεωρούνται Green, Eco-friendly, Recyclable, Reusable και Zero Waste.

Συνολικά, διακρίθηκαν 29 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Χρυσό Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: Agrifarm, ALFA WOOD GROUP, Butterfly Communication, COCO-MAT, D.Papamichail & CO L.P. “NILO”, FUV Constructions – Θεόδωρος Σωτήριος Τούντας, Green Suites Boutique Hotel, IKEA, Kapelis Packaging, Matrix Pack S.A., penelopehandmade.gr, Pierre Fabre,  ROLCO ΒΙΑΝΙΛ, UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε., ΒΙΟ ΥΓΕΙΑ, Όμιλος DRUCKFARBEN – KRAFT Paints, ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK A.Ε..     

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέστησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητά που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Butterfly Communication, FUV Constructions – Θεόδωρος Σωτήριος Τούντας, UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε..

Τέλος η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των Grand Awards, όπου η IKEA αναδείχθηκε GREEN COMPANY OF THE YEAR  και το Σύστημα Halopack by Kapelis Packaging αναδείχθηκε GREEN BRAND OF THE YEAR 

Green Awards 2022

Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Green Awards 22, όπου ο Κυριάκος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, παρέλαβε το τιμητικό βραβείο για τις πράσινες πρακτικές στο λιμάνι της Λιναριάς, τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, για τις δράσεις στην Κυκλική Οικονομία, το βραβείο παρέλαβε η αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας κα Σπυριδούλα Κόκκαλη. Επίσης, ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης, Πρόεδρος του Athens College, Hellenic – American Educational Foundation, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για το ερευνητικό του έργο για τις φυσικές καταστροφές και το τιμητικό βραβείο της Εύης Λαζού Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, για το «Typhoon Project» παρέλαβε Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος.

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε ο Μάνος Ν. Κόνσολας, Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η πανδημία και οι επιπτώσεις που επιφέρει στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, λειτούργησαν ως επιταχυντές στη διαδικασία μετασχηματισμού του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης. Τα επόμενα χρόνια, η κυρίαρχη τάση θέλει τους επισκέπτες μας να επιλέγουν προορισμούς με υποδομές φιλικές προς το περιβάλλον, ενώ η πλειονότητα των επισκεπτών αναζητεί άλλους ρυθμούς, διαφορετικούς από το μαζικό τουρισμό. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός τουριστικού προορισμού και μιας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, θα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα. Τα έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η υιοθέτηση υπηρεσιών και τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, πρέπει να είναι οι επιλογές του αύριο για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, έχουμε τη δυνατότητα να χτίσουμε μια νέα τουριστική οικονομία που: Θα έχει ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, θα επενδύσει στην ποιότητα, θα αναπτύσσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού,  θα απευθύνεται σε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και θα μετατρέπει τη χώρα σε τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών».

Η Κωνσταντίνα Σκαναβή, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  Αγωγής και Επικοινωνίας Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της, το οποία και ανέφερε: «Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που συμμετείχαν στον ευγενή συναγωνισμό των Green Awards, και μάλιστα σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου η διασφάλιση της πλανητικής υγείας, μας βρίσκει σκεπτικούς και σε υποτονική αισιοδοξία. Βιώσιμη κοινωνία είναι αυτή που πλαισιώνεται από πρωτοπόρες πράσινες βέλτιστες πρακτικές και τεχνολογίες, εμπνευσμένους επιχειρηματίες, καινοτόμες startup επιχειρήσεις και πολίτες με όραμα την ποιότητα του περιβάλλοντος ως κοινό αγαθό για όλους. Τα Green Awards γιορτάζουν, παρουσιάζοντας τις πιο καινοτόμες πράσινες σκέψεις, συντονιστές, μέντορες, στοχαστές που στηρίζουν επιτεύγματα στην κυκλική οικονομία και το eco – living στη χώρα μας. Καλλιεργούμε  μια φιλοσοφία αριστείας, η οποία, εάν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει στη συνεχή αναβάθμιση του σύγχρονου τρόπου ζωής επενδύοντας ισχυρά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συμπεριφορά. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, όταν, σύντομα, θα γυρίζουμε την σελίδα της πανδημίας, αφήνοντας πολλαπλώς πληγωμένο το περιβάλλον, από την πρόσφατη επιστροφή στα πλαστικά μιας χρήσης, τις μάσκες, τα γάντια, τις χημικές απολυμάνσεις, τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ έρχονται να τιμήσουν τα πιο καινοτόμα πράσινα έργα και μυαλά, που τόσο ο πλανήτης μας  έχει ανάγκη, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να ζούμε όλες και όλοι μια καθημερινότητα που να σέβεται την ζωή».

Τέλος η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias, στον χαιρετισμός της ανέφερε: «Να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο το βραβείο σας. Αναπτύξτε την εξωστρέφειά σας και στοχεύστε θετικά στο αύριο. Είμαστε πάνω στο κύμα ενός κόσμου που αλλάζει και είναι απαραίτητο να νιώσουμε όλοι μας ότι η αλλαγή αυτή είναι και δική μας ευθύνη. Η πράσινη οικονομία, έχει την ικανότητα να συνδέσει μεταξύ τους εκατοντάδες χιλιάδες ανόμοιες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, παραγωγής και πώλησης προϊόντων προς ένα κοινό σκοπό: Ποιοτικές Υπηρεσίες και Ποιοτικά Προϊόντα για καλύτερη ποιότητα ζωής και ευημερία».

Υποστηρικτές στη τελετή απονομής των Green Awards 22 ήταν οι εταιρίες ΔΕΠΑ και Radical Communications.

Τα βραβεία διεξήχθησαν υπό την Αιγίδα της ΕΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.   

Χορηγοί επικοινωνίας των Green Awards 22 ήταν οι: b2green.gr, energypress.gr, το περιοδικό «ΠΡΑΣΙΝΟ Σπίτι & Κτίριο» και το ecoweek.org.  

Official Publication: Daily Fax

Green Awards 2021

Eco Living in Practice

Tα βραβεία και οι νικητές

Green Supplier of the Year
East West Greece   
Green Brand of the Year
Κωτσόβολος, Dixons South-East Europe
Green Company of the Year
Θερμοκήπια Θράκης Α.Ε.  
Πυλώνας 1: Products
PLATINUM Loulis Food Ingredients | Βιολογικά Άλευρα ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ / Products
Ενότητα 1. Home
Green Kitchen Product
GOLD Beko Greece | Ψυγειοκαταψύκτες Beko
SILVER Re4Earth® | Επαναχρησιμοποιούμενα Μεταλλικά Καλαμάκια Re4Earth®
SILVER Gruppo Cucine | Valcucine Invitrum
Green Home Office Product
GOLD Info Quest Technologies | EcoFlow: Πράσινοι σταθμοί ενέργειας για οικιακή και επαγγελματική χρήση
Green Electric Device
GOLD FUV Products | Μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας Thesan
Ενότητα 2. Office
Green Office Technology
GOLD Dell Technologies | Latitude 5000
Ενότητα 3. Kids
Green Kids Toy Product
GOLD BlueCycle | BlueBlocks
SILVER Scoot and Ride | My First, περπατούρα, ride-on και skateboard, 3 σε 1!
Ενότητα 4. Food & Beverage
Green F&B Packaging
GOLD Θερμοκήπια Θράκης - Thrace Greenhouses | Πρωτοπόρα Σειρά Συσκευασμένων Κηπευτικών
SILVER ΘΕΟΝΗ | Carton Box - Theoni Water 
BRONZE Pepsico Hellas | Mπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό
Green F&B Ingredients
GOLD Loulis Food Ingredients | Βιολογικά Άλευρα ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ
SILVER Thrace Greenhouses - Θερμοκήπια Θράκης | Ασφαλή προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας
Green F&B Consumable
GOLD Θερμοκήπια Θράκης | Πετυχημένη Εφαρμογή EU FARM TO FORK, από το Αγρόκτημα στο Πιάτο σας
SILVER Skg Eco Shop | Χάρτινα μαχαιροπίρουνα και σετ κουβερ
BRONZE AKTENA | AFTERGREEN - An ASAP Product Group and Strategy
Ενότητα 5. Cosmetics
Green Personal Care
GOLD Re4Earth® | Μπαμπού Οδοντόβουρτσα Re4Earth® / Green Bath Product
SILVER Caudalie | Resveratrol – Lift / Green Home Personal Care Product
BRONZE Euthalia Natural Cosmetics - Ευθαλία Σταματάκη | Τα πρώτα Ελληνικά Clean Beauty καλλυντικά  / Green Home Personal Care Product
Ενότητα 6. Fashion
Green Accessories 
GOLD East West Greece - Penelope Loom Heritage / Green Bag
SILVER Ateneo Rainboots | Τα νέα Ateneo Rainboots κατασκευασμένα στην Ελλάδα από ανακυκλωμένα υλικά  / Green Shoes
Ενότητα 7. Mobility
Green Two Wheels Product
GOLD Info Quest Technologies | Xiaomi Electric Scooter 4 Pro
Green Four Wheels Product
GOLD Νέα Οδός | ΣΕΑ Μαλακάσας (Σείριος): Ο καινοτόμος υβριδικός σταθμός φόρτισης
SILVER Interamerican - Anytime | Short "Green" Drive
Ενότητα 8. Building Material
Green Material Indoor/Outdoor
GOLD Όμιλος DRUCKFARBEN - KRAFT Paints | Master Easy Clean / Green Indoor Material
SILVER Όμιλος DRUCKFARBEN - KRAFT Paints | Climatop Flexosil / Green Outdoor Material
BRONZE BlueCycle | BlueTerra  / Green Outdoor Material
Green Construction
GOLD Π. ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΚΑΤ Ε.Ε. | ESTIA: οικολογικός μεταφερόμενος οικίσκος
SILVER Κωτσόβολος -Dixons South-East Europe | Νέο κατάστημα Κωτσόβολος στην Καλλιθέα με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης Α’
BRONZE Radical Communications | Stoli Eco Bar - Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ
Ενότητα 9. Marketing / R&D
Launch for Green Product
GOLD Pepsico Hellas | Μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό
SILVER LG Business Solutions | Το νέο MULTI V i με λειτουργίες Artificial Intelligence
R&D for Green Product
GOLD Intracom Telecom | "Πράσινη" τεχνολογία FWA 5G ταχυτήτων για απομακρυσμένες περιοχές
SILVER Caudalie| Premier cru τεχνολογία ΤΕΤ8 & επαναχρησιμοποιούμενες κάψουλες
BRONZE East West Greece - ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΑΒΕΕ | Κάδοι Απορριμμάτων Ανακύκλωσης
Πυλώνας 2: Services
PLATINUM ΤΕΧΑΝ -  ΑΒ Βασιλόπουλος | Το 1ο Παγκοσμίως Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης / Services
Ενότητα 1. Transport & Accommodation
Green Passengers Transportation Service
GOLD Mazi Travel | Slow Tourism Programe
Green Freight Transportation Service
GOLD Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ) Χανίων | Βιώσιμη Συλλογή & Μεταφορά Αποβλήτων στην Παλιά Πόλη των Χανίων
Green Delivery Service
GOLD Κωτσόβολος -Dixons South-East Europe | Παράδοση Παραγγελιών με Ηλεκτρικό ποδήλατο από την Κωτσόβολος
SILVER Takeda Hellas| "Άναψε ΠΡΑΣΙΝΟ στην μετακίνηση μας"
BRONZE Φάρμα Κουκάκη  | Green Στόλος Οχημάτων
Green Accommodation Service
GOLD YES! Hotels : NEW Hotel Athens - Periscope Kolonaki - Semiramis Kifissia - NOŪS Santorini | CSR Ενέργειες
Ενότητα 2 Energy & Telecommunications
Green Energy Service
GOLD Θερμοκήπια Θράκης | Θερμοκήπια Πολλαπλών Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης: Γεωθερμία - Φωτοβολταϊκά-Γεωργία Ακριβείας
SILVER ΕΥΔΑΠ| Δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας
Ενότητα 3. Marketing / R&D
Launch for Green Service
GOLD East West Greece - ACCESS | Εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης ''BE GREEN''
R&D for Green Service
GOLD Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών & Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ-ΕΚΕΤΑ) | Virtual Integrated Platform on Life Cycle Analysis - VERIFY
SILVER Θερμοκήπια Θράκης| Eφαρμογή της Γεωθερμίας στον Αγροτικό Τομέα
BRONZE ΕΥΔΑΠ  | Τεχνολογία Sewer Mining
Marketing for Green Service
GOLD ΤΕΧΑΝ -  ΑΒ Βασιλόπουλος | Το 1ο Παγκοσμίως Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης
SILVER East West Greece| ISO: 14001 - Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
BRONZE NetPlanet – Armet Mobility  
Green Events
GOLD ΤΕΧΑΝ -  ΑΒ Βασιλόπουλος Butterfly Communication - Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Ανακύκλωσης | Συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
SILVER Radical Communications - B.Σ Καρούλιας| elit Martini Masters Global Competition with a Sustainable Twist
BRONZE Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Μια «Ημέρα Καλής Πράξης» αφιερωμένη στο Περιβάλλον και την Κοινωνία
 Green Marketing & CSR Actions
GOLD Takeda Hellas | "Υγιής Πλανήτης, για ένα πιο Λαμπρό Μέλλον!"
GOLD UNI-PHARMA & InterMed | ΟΦΕΤ: Όταν η υπευθυνότητα συναντά την καινοτομία
Ενότητα 4. Education
Green Education
GOLD Anatolia College (Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια) | Anna Papageorgiou STEM Center. H βιωσιμότητα συναντά την εκπαιδευτική καινοτομία.
Green School Activities
GOLD 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου Ηλείας - Έλενα Αναστασίου | Green εκπαιδευτικές ενέργειες στην προσχολική ηλικία
Ενότητα 5. Sports
Green Sports
GOLD Υφυπουργείο Αθλητισμού/ Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού | Tο WRC EKO ACROPOLIS RALLY Διεθνές Παράδειγμα Περιβαλλοντικά Βιώσιμου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού 
Πυλώνας 3: Development / Operations / Technology
PLATINUM Greentech | Σύγχρονο θερμοκήπιο από την GreenΤech - ένα σύνολο «πράσινων» και ενεργειακά αποδοτικών διαδικασιών // Development / Operations / Technology
Ενότητα 1. Business
Green Technology Concept
GOLD Greentech | Σύγχρονες και «πράσινες» προς το περιβάλλον θερμοκηπιακές μονάδες από την Greentech!
SILVER DOTSOFT| TTLS: Πλατφόρμα παρακολούθησης της "πράσινης" οδηγικής συμπεριφοράς οδηγών τουριστικών λεωφορείων
BRONZE UNI-PHARMA | Λαμπτήρες Led - Ευεξία & απόδοση των εργαζομένων
Green Raw Material
GOLD Dell Technologies | Χρήση Βιοπλαστικών για την κατασκευή φορητών υπολογιστών Dell Latitude 5000 Series
SILVER PressiousArvanitidis| Πιστοποιημένα έντυπα κατά FSC-η υπεύθυνη επιλογή
Green Business / Industry Process
GOLD Greentech | Σύγχρονο θερμοκήπιο από την GreenΤech - ένα σύνολο «πράσινων» και ενεργειακά αποδοτικών διαδικασιών
SILVER Info Quest Technologies| CandiSign: Ολοκληρωμένη λύση εταιρικών ψηφιακών υπογραφών που συμβάλλει στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα
BRONZE Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) | Υπηρεσίες Διαχείρισης Απορριμμάτων-Ανακύκλωσης
Green Project
GOLD Radical Communications - Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ | STOLI ECO BAR
SILVER Θερμοκήπια Θράκης| Πράσινη Επένδυση - Θερμοκήπια χωρίς καμινάδα
BRONZE Greentech | Wonderplant – το πιο Green Θερμοκήπιο στην Ελλάδα από την GreenTech
 Green Business Model
GOLD Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών - Κωτσόβολος
GOLD ΟΦΕΤ - Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη | Φωτοβολταϊκά συστήματα στον ΟΦΕΤ: Νέα περιβαλλοντική πολιτική
SILVER Nissan Nικ. Ι. Θεοχαράκης | Καινοτόμες Επενδύσεις και Πρακτικές στην Πράσινη Ενέργεια και στην Ανακύκλωση
Green Start up
GOLD Wattcrop
SILVER Urban Camel - EcoWave Dynamis| Urban Camel Enabling EcoWave Dynamis
Low Energy Equipment
GOLD Κωτσόβολος – Dixons South East Europe | Εξοπλισμός χαμηλής ενέργειας από την Κωτσόβολος
SILVER Λακιώτης | Low Energy Technological Equipment
BRONZE MegaCool | Green Εξοπλισμός σε Επαγγελματικούς Χώρους και Ψυχόμενες Αποθήκες 
Green CSR
GOLD Pepsico Hellas | Μπουκάλια από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό
SILVER Praktiker Hellas | Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τη Βιωσιμότητα:  Περιβαλλοντική Υπόσχεση της Praktiker Hellas «Το Σπίτι μας αλλάζει την Πόλη»
BRONZE HELLENiQ ENERGY | Εθελοντική δράση καθαρισμού παραλιών και χώρων πρασίνου από την HELLENiQ ENERGY 
Green Synergies
GOLD AEGEAN - HELLENiQ ENERGY | Τα πρώτα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα στην Ελλάδα από την HELLENiQ ENERGY σε πτήσεις της AEGEAN
SILVER Lioncode Your IT People - Climate Change Hub | Πλατφόρμα Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής
BRONZE ΠΕΔΜΕΔΕ ECO  | Συνεργασία με Διαχειριστές και Μονάδες επεξεργασίας Α.Ε.Κ.Κ.
Green Mobile Application
GOLD DOTSOFT | BD4QoL: Clean computing mobile application for continuous patient data collection
Green Holistic Approach
GOLD FAMAR
SILVER ΑΒ Βασιλόπουλος | Στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης
BRONZE Νέα Οδός – Κεντρική Οδός  | Green Holistic Approach: Νέα Οδός/Κεντρική Οδός -Οι πιο πράσινοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας
Green Public Sector
GOLD East West Greece | Συνεργασία με Δήμους
SILVER Butterfly Communication | Υλοποίηση Έργου του Δήμου Δράμας για την πρόληψή των απορριμμάτων και την ανακύκλωση
BRONZE Δήμος Ηρακλείου | «Επικοινωνιακό Σχέδιο (Ε.Σ.) για την Ανακύκλωση & Επαναχρησιμοποίηση (ΣΒΑΑ Δήμου Ηρακλείου 2014-2020)»
 Green and Circular Economy
GOLD ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε. Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος | Μονάδα παραγωγής βιοαέριου και συμπαραγωγής ενέργειας
SILVER Λακιώτης | Green Warehouse Management
BRONZE SOLID HAVAS - ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas | "Koινωνική Ντουλάπα" Skip